Algemene voorwaarden



Algemene voorwaarden Printzstudio

 

Artikel 1; Toepasselijkheid

1.1 Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten waarbij Printzstudio, te noemen leverancier, optreedt als producent, verkoper en leverancier van goederen en diensten, in de ruimste zin des woord, jegens haar wederpartij, hierna te noemen afnemer, en alle overeenkomsten die daaruit voortkomen.

 

1.2 Wijziging van de overeenkomst is slechts geldig, indien deze uitdrukkelijk, schriftelijk aan leverancier is medegedeeld en door deze laatste uitdrukkelijk, schriftelijk is aanvaard.

 

Artikel 2; Aanbiedingen

2.1 Alle offertes zijn vrijblijvend, tenzij deze een termijn voor aanvaarding door afnemer bevatten. Indien een offerte een vrijblijvend aanbod bevat en dit wordt aanvaard, heeft de leverancier het recht het aanbod binnen twee dagen na ontvangst van de aanvaarding te herroepen.

 

2.2 Indien de overeenkomst schriftelijk wordt aangegaan, komt deze tot stand op de dag van goedkeuring van de opdracht(en) door leverancier.

 

2.3 Als meerwerk wordt beschouwd al hetgeen door leverancier in overleg, al dan niet schriftelijk vastgelegd, met de afnemer tijdens de uitvoering van de overeenkomst boven de in de opdrachtbevestiging uitdrukkelijk vastgelegde hoeveelheden wordt geleverd en/of aangebracht dan wel door hem boven de opdrachtbevestiging uitdrukkelijk vastgelegde werkzaamheden wordt gepresteerd. Mondelinge toezeggingen door en afspraken met ondergeschikten van leverancier binden leverancier niet dan nadat en voor zover zij door hem schriftelijk zijn bevestigd.

 

Artikel 3; Prijs

3.1 De door leverancier opgegeven prijzen luiden exclusief omzetbelasting en zijn gebaseerd op levering af fabriek, behoudens voor zover in deze voorwaarden anders is bepaald. Onder af fabriek wordt verstaan het bedrijfsterrein van leverancier, tenzij anders overeengekomen.

 

3.2 Leverancier is bevoegd de prijzen van de reeds gesloten overeenkomsten te wijzigen, indien deze wijziging te wijten is aan wijziging in de vastgestelde opdracht;

 

3.3 In het geval, bedoeld in lid 2, heeft afnemer niet het recht de overeenkomst geheel of gedeeltelijk te ontbinden.

3.4 Leverancier heeft te allen tijde het recht om, alvorens te leveren of de levering voort te zetten, van afnemer te verlangen, dat afnemer genoegzame zekerheid jegens leverancier stelt voor de nakoming van haar verplichtingen jegens leverancier, bij gebreke waarvan leverancier gerechtigd is om de overeenkomst te ontbinden, respectievelijk voor de toekomst ontbonden te achten.

 

3.5 Indien er sprake is van een niet toerekenbare tekortkoming aan de zijde van leverancier, heeft leverancier het recht de overeenkomst jegens afnemer te ontbinden.

 

3.6 In het geval van lid 2 is leverancier bevoegd levering te weigeren, indien zij van afnemer redelijkerwijs mag aannemen dat deze laatste de overeenkomst niet overeenkomstig de wijziging zal nakomen.

 

3.7 In de overeenkomst is de bevoegdheid van leverancier begrepen om door hem verricht meerwerk afzonderlijk in rekening te brengen, zodra het daarvoor in rekening te brengen bedrag hem bekend is. Voor de berekening van meerwerk zijn de in lid 1 van dit artikel gegeven regels van toepassing. Indien leverancier bij eventuele nabestellingen aangepaste clichés, e.d. moet maken, worden daarvoor kosten in rekening gebracht.

 

Artikel 4; Levering

4.1 De levertijd gaat in op het moment dat afnemer akkoord geeft op de proefdruk. De dag van ontvangst door leverancier van hetgeen volgens de overeenkomst voor het aanvangen der werkzaamheden bij gedeeltelijke vooruitbetaling dient te worden voldaan.

 

4.2 Indien een leveringsdatum of week is overeengekomen, wordt de levertijd gevormd door de periode tussen de datum van totstandkoming van de overeenkomsten de leveringsdatum c.q. -week.

 

4.3 Overeengekomen levertijden zullen door afnemer nimmer zijn te beschouwen als fatale termijnen, tenzij uitdrukkelijk, schriftelijk anders is overeengekomen. Bij niet tijdige levering door welke oorzaak dan ook, is leverancier ten alle tijde verplicht dit aan afnemer kenbaar te maken.

 

4.4 In het geval, bedoeld in lid 2, heeft afnemer niet het recht de overeenkomst zonder meer geheel of gedeeltelijk te ontbinden, behoudens in het geval van opzet of grove schuld aan de kant van de leverancier.

 

4.5 Overschrijding van de levertijd - door welke oorzaak ook - geeft de afnemer geen recht tot het zonder rechterlijke machtiging verrichten of doen verrichten van werkzaamheden ter uitvoering van de overeenkomst. Een op overschrijding van de levertijd gestelde contractuele boete moet geacht worden in de plaats te komen van een eventueel recht van de afnemer op schadevergoeding. Een zodanige boete is niet verschuldigd indien de overschrijding van de levertijd het gevolg is van overmacht.

 

4.6 De goederen worden als geleverd beschouwd, zodra zij bij de afnemer zijn gearriveerd.

 

4.7 Het vervoer van de goederen geschiedt voor rekening van leverancier. Het transportmiddel wordt door leverancier bepaald, tenzij uitdrukkelijk, schriftelijk anders is bepaald.

 

4.8 Leverancier is niet aansprakelijk voor tijdens het vervoer ontstane schade aan de goederen. Deze schade zal verhaald worden op de transporteur.

 

Artikel 5; Deelleveringen

5.1 Indien is overeengekomen dat de levering der gekochte goederen bij gedeelten, hierna te noemen deellevering, al dan niet op afroep, plaatsvindt, wordt iedere levering als een afzonderlijke leveringstransactie beschouwd, met alle daaruit voortvloeiende rechtsgevolgen van dien.

 

5.2 Als gevolg van het in lid 1 bepaalde, vindt betaling van de afzonderlijke deelleveringen plaats binnen 7 dagen na factuurdatum van elke afzonderlijke deellevering, tenzij uitdrukkelijk, schriftelijk anders is overeengekomen.

 

5.3 In het geval van lid 1 is afnemer verplicht iedere afzonderlijke deellevering terstond te aanvaarden.

 

5.4 Afroep orders worden afgeroepen binnen de bij overeenkomst vastgestelde termijnen.

 

5.5 Indien afnemer niet nakomt enige deellevering tijdig te betalen, heeft leverancier het recht verdere leveranties op te schorten, zulks met inachtneming van hetgeen in lid 6 is bepaald, totdat afnemer aan haar verplichtingen heeft voldaan.

 

5.6 In het geval van de leden 4 en 5 heeft leverancier bovendien het recht op grond van toerekenbare tekortkoming de overeenkomst geheel of gedeeltelijk te ontbinden en/of schadevergoeding te vorderen, zonder dat daartoe een ingebrekestelling is vereist en zonder rechterlijke tussenkomst.

 

5.7 Indien de nog te leveren goederen door leverancier nog niet zijn gefabriceerd dan wel zijn ingekocht, wordt de schadevergoeding gefixeerd op 30% van de koopsom van de nog af te leveren gedeelten.

 

Artikel 6; Risico

6.1 De goederen zijn vanaf het moment dat zij geleverd zijn voor risico van afnemer. Ook in geval van franco-levering.

 

6.2 Indien de afnemer na ingebrekestelling in verzuim blijft met de afname van het product zal leverancier gerechtigd zijn de kosten van opslag van het product aan de afnemer in rekening te brengen.

 

6.3 Op verzoek van afnemer kan door leverancier een transportverzekering worden gesloten, waarvan de kosten voor rekening van afnemer zijn.

 

Artikel 7; Eigendomsvoorbehoud

7.1 De levering van de goederen aan afnemer geschiedt onder het uitdrukkelijke voorbehoud van verlengd eigendom tot het tijdstip, waarop afnemer geheel aan haar overeengekomen tegenprestatie, heeft voldaan, waaronder wordt begrepen de prestatie, verschuldigd wegens het tekortschieten in de nakoming door afnemer van de gesloten overeen komst.

 

7.2 De leverancier zal in voorkomend geval, na de afnemer hiervan op de hoogte te hebben gesteld, gerechtigd zijn om op werkdagen van 8.00 tot 18.00 uur zich de toegang te verschaffen tot zijn goederen, alsmede in geval van een dringende reden op andere dagen en buiten deze uren. De afnemer zal aan leverancier alle medewerking verlenen teneinde leverancier in de gelegenheid te stellen het in dit lid opgenomen eigendomsvoorbehoud uit te oefenen door terugneming van het product.

 

7.3 Door het aangaan van een overeenkomst door afnemer met leverancier vestigt afnemer bij voorbaat een stil pandrecht op alle door leverancier aan afnemer te leveren goederen tot zekerheid voor de betaling door afnemer aan leverancier van alle vorderingen, uit welke hoofde ook, van leverancier op afnemer, totdat al die vorderingen zullen zijn voldaan.

 

7.4 Afnemer is jegens leverancier aansprakelijk voor alle schade die ontstaat aan de goederen van de in lid 1 van dit artikel bedoelde eigendomsovergang.

 

Artikel 8; Betaling

8.1 Betaling vindt plaats in de overeengekomen valuta, tenzij uitdrukkelijk schriftelijk anders is bepaald, zonder enige aftrek en/of verrekening.

 

8.2 De betaling van de overeengekomen prijs dient vooraf te geschieden. Alle betalingen dienen zonder enige aftrek of verrekening te geschieden op een door leverancier aan te wijzen rekening.

 

8.3 Leverancier is gerechtigd om 100% als aanbetaling te vragen voor hij de productie ingang laat zetten.

 

8.4 Zodra afnemer weet of redelijkerwijs behoort te weten dat zij haar verplichtingen niet, niet tijdig of niet deugdelijk kan nakomen, geeft zij hiervan onmiddellijk schriftelijk bericht aan leverancier, onder vermelding van de omstandigheden die de aanleiding van deze niet-nakoming vormen.

 

8.5 In het geval van lid 4 is afnemer aan leverancier een rente verschuldigd van een percentage van 3.5% boven het promessedisconto van de Nederlandse Bank per maand over het factuurbedrag, ingaande op de vervaldatum van de factuur, terwijl, indien leverancier genoodzaakt wordt de vordering uit handen te geven, afnemer verplicht is alle gerechtelijke kosten te voldoen, waarbij buitengerechtelijke kosten worden vastgesteld op tenminste 10% van de hoofdsom.

 

8.6 In geval van lid 4 is leverancier bevoegd terstond schadevergoeding voor door de vertraging ontstane schade te vorderen.

 

8.7 In geval van lid 4 is leverancier bevoegd terstond de overeenkomst te ontbinden.

 

8.8 In het geval van lid 4 is leverancier bevoegd haar verplichtingen jegens afnemer op te schorten.

 

8.9 In geval van lid 4 heeft leverancier het recht de geleverde en nog niet betaalde goederen voor rekening en risico van afnemer op te slaan op een plaats van haar keuze.

 

8.10 Iedere betaling door afnemer strekt in de eerste plaats ter voldoening van de kosten, de rente en daarna van de opeisbare facturen die het langst openstaan, zelfs al vermeldt afnemer dat de voldoening betrekking heeft op een andere factuur.

 

Artikel 9; Ontoerekenbare tekortkoming

9.1 Voor de toepassing van deze Algemene Voorwaarden wordt onder ontoerekenbare tekortkoming verstaan: elke van de wil van leverancier onafhankelijke omstandigheid. ook al was deze ten tijde van het tot stand komen van de overeenkomst reeds te voorzien, die nakoming van de overeen komst door leverancier blijvend of tijdelijk verhindert. In ieder geval wordt onder ontoerekenbare tekortkoming begrepen:- niet, niet deugdelijk of niet tijdige levering door toeleveranciers aan leverancier; - ziekte van personeel van leverancier; - gebreken in hulp- en transportmiddelen: - brand; - verkeersbelemmeringen - overheidsmaatregelen - oorlog of andere onlusten.

 

9.2 In het geval van lid 1 is leverancier bevoegd de overeenkomst te allen tijde te ontbinden dan wel haar verplichtingen met de duur van de ontoerekenbare tekortkoming op te schorten, zonder dat afnemer recht heeft op schadevergoeding jegens leverancier.

 

9.3 In geval van ontoerekenbare tekortkoming aan de zijde van afnemer, heeft leverancier te allen tijde het recht de overeenkomst te ontbinden en, tenzij nakoming van de overeenkomst door afnemer blijvend onmogelijk is, het recht haar verplichtingen jegens afnemer op te schorten met de duur van de tekortkoming, zonder dat afnemer recht heeft op enigerlei vorm van schadevergoeding.

 

Artikel 10; Beëindiging

10.1 Indien afnemer een of meer van haar verplichtingen. voortvloeiend uit de overeenkomst, de wet, de gewoonte of de eisen van redelijkheid en billijkheid, ingevolge artikel 248 lid 1, boek 6 NBW, niet nakomt, in staat van faillissement wordt verklaard, surseance van betaling aanvraagt, overgaat tot liquidatie van haar zaken of haar vermogen geheel of gedeeltelijk in beslag wordt genomen, heeft leverancier het recht om de overeenkomst als ontbonden te beschouwen, zonder dat een ingebrekestelling is vereist en zonder rechterlijke tussenkomst.

 

10.2 Indien het geval van lid 1 zich voordoet, heeft leverancier het recht verdere leveranties te staken en terstond betaling te vorderen van de reeds geleverde goederen en diensten.

 

Artikel 11; Industrieel eigendom

11.1 In catalogussen, afbeeldingen, tekeningen, maat- en gewichtsopgaven e.d. vermelde gegevens zijn slechts bindend indien en voor zover deze uitdrukkelijk zijn opgenomen in een door leverancier ondertekende opdrachtbevestiging.

 

11.2 Alle door leverancier verstrekte tekeningen, afbeeldingen, maten en gewichten opgaven, alsmede alle andere in het kader van de overeenkomst door leverancier aan afnemer verstrekte informatie, blijft eigendom van leverancier, onder uitdrukkelijk voorbehoud van de auteurs-, modellen- en octrooirechten en ook al zijn daarvoor kosten in rekening gebracht.

 

11.3 Behoudens voorafgaande uitdrukkelijke, schriftelijke toestemming van leverancier is het afnemer verboden deze bescheiden te (doen) kopiëren of aan derden ter inzage te verstrekken dan wel ter beschikking te stellen.

 

Artikel 12; Productie / levering toleranties

Ten aanzien van de overeengekomen specificaties zijn de hieronder opgenomen afwijkingen, zowel naar boven als naar beneden, toelaatbaar. Ter beoordeling zal het gemiddelde van het totaal in één soort, kwaliteit, kleur en uitvoering geleverde kwantum als maatstaf gelden. Voor andere specificaties dan hierna genoemde, zijn de bij de eerdere leveringen toegestane afwijkingen en bij gebreke daarvan de gebruikelijke afwijkingen toelaatbaar. indien een minimum of maximum waarde is overeengekomen, dan is een dubbele afwijking naar boven, respectievelijk naar beneden toegestaan.

 

12.1 Ten aanzien van de hoeveelheid geldt dat wij geacht worden behoorlijk gepresteerd te hebben, indien afwijkingen in hoeveelheden niet meer bedragen dan:

 

12.2 Papierwaren: - 20% boven of beneden de opgegeven hoeveelheid bij orders tot 250 kg; - 10% boven of beneden de opgegeven hoeveelheid; bij orders van 250 t/m 5.000 kg; - 5% boven of beneden de opgegeven hoeveelheid;

 

12.3 textiel: - 30% boven of beneden de opgegeven hoeveelheid bij orders met een nettogewicht van tot 500 kg; - 20% boven of beneden de opgegeven hoeveelheid; bij orders van 500 t/m 1.000 kg; - 10% boven of beneden de opgegeven hoeveelheid.

 

Artikel 13; Geschillen

Eventuele tussen partijen gerezen geschillen worden beslecht door de bevoegde rechter in de woonplaats van leverancier, behoudens ten aanzien van geschillen waartoe slechts de Kantonrechter bevoegd is en in geschillen met consumenten, in welke twee gevallen de geschillen zullen worden beslecht door de wet aangewezen relatieve competente rechter.

 

Artikel 14; Retour recht

14.1 De wederpartij heeft het recht van retour binnen 8 dagen na de dag van levering van de artikelen. Dit recht van retour wordt ingeroepen door of een schriftelijke mededeling aan Printz studio of door de geleverde artikelen te retourneren. In beide gevallen behoeft geen opgave van reden te worden gegeven.

 

14.2 Indien de artikelen ongebruikt zijn en tijdig en correct in de originele verpakking zijn geretourneerd, zal het aankoopbedrag door Printz studio uiterlijk binnen 30 dagen na retour ontvangst van de artikelen worden gecrediteerd.

 

14.3 Printz studio behoudt zich het recht voor om in geval van door de wederpartij veroorzaakte schade aan geretourneerde artikelen, eventuele kosten in rekening te brengen. Deze kosten dienen door de wederpartij te worden voldaan binnen 30 dagen volgend op de dag waarop de wederpartij de artikelen heeft geretourneerd.

 

14.4 Wanneer de door Printz studio afgeleverde artikelen niet binnen de "zichttermijn" van artikel 14.1 zijn teruggezonden, gelden de zaken als geaccepteerd.

 

14.5 Van het retourrecht zijn uitgesloten bijzondere aanbiedingen buiten de catalogus om, voor in opdracht vervaardigde artikelen c.q. artikelen die tot stand zijn gebracht overeenkomstig specificaties van de wederpartij (bijv. veredeld textiel), artikelen die specifiek op een persoon, bedrijf of organisatie zijn toegesneden of voor artikelen die voor een speciale prijs zijn verkocht.

 

14.6 In plaats van het retourrecht in te roepen mag de wederpartij de geleverde artikelen ook omruilen. Alsdan zijn de bepalingen zoals hiervoor in dit artikel weergegeven van overeenkomstige toepassing.

 

Artikel 15; Garantie

15.1 De door Printz studio te leveren artikelen voldoen aan de gebruikelijke eisen en normen die daaraan op het moment van levering redelijkerwijs gesteld kunnen worden en waarvoor zij bij normaal gebruik zijn bestemd.

 

De in 15.1 genoemde garantie voldoet aan de wettelijke garantiebepalingen.

 

15.3 Garantie-aanspraken kunnen alleen binnen 14 dagen na ontdekking van het gebrek schriftelijk bij Printz studio worden ingediend en wel met een korte omschrijving van het gebrek en onder toezending van een kopie van de factuur.

 

15.4 Deze garantie houdt in dat indien aan de in 8.3 gestelde voorwaarden is voldaan, Printz studio het artikel kosteloos repareert of vervangt (ter keuze van Printz studio). Indien het artikel ouder is dan 1 jaar en Printz studio kan het artikel niet meer repareren of heeft het desbetreffende artikel niet meer op voorraad, dan biedt Printz studio de mogelijkheid om een vervangend artikel aan te schaffen.

 

15.5 Deze garantie is niet van toepassing indien:

het artikel bij terugzending onvoldoende wordt beschermd tegen transportschade en een dergelijke schade is ontstaan;

wijzigingen aan het artikel zijn aangebracht dan wel getracht is wijzigingen aan te brengen; sprake is van gebreken die ontstaan zijn als gevolg van of voortvloeien uit foutief, oneigenlijk of onoordeelkundig gebruik, zoals het niet in acht nemen van de bijbehorende gebruiksaanwijzing;

het gebrek is ontstaan door opzet of grove onachtzaamheid;

het gebrek is ontstaan als gevolg van of voortvloeit uit gebruik na de houdbaarheidsdatum, onjuiste opslag of onderhoud daaraan;

sprake is van een van buiten komend onheil, zoals blikseminslag, stroomuitval, natuurrampen enz..;

Printz studio niet (tijdig) in de gelegenheid is gesteld voor onderzoek van de klacht en het eventueel herstellen van het gebrek.

 

15.6 Indien de wederpartij tijdig reclameert, schort dit zijn betalingsverplichting niet op. De wederpartij blijft in dat geval ook gehouden tot afname en betaling van de overigens bestelde zaken.

 

15.7 Indien van een gebrek later melding wordt gemaakt, dan komt de wederpartij geen recht meer toe op herstel, vervanging of schadeloosstelling.

 

Artikel 16; Persoonsgegevens

16.1 Persoonlijke gegevens worden in het klantensysteem van Printz studio opgeslagen om de bestellingen te verwerken. Daarnaast gebruikt Printz studio de gegevens voor interne marketingdoeleinden, zoals bijvoorbeeld het toesturen van catalogi en elektronische berichten. Printz studio hanteert bij het gebruik van persoonlijke gegevens de desbetreffende wetgeving.

 

16.2 Wanneer Printz studio gegevens aan derden verstrekt voor het uitvoeren van taken in het kader van onder 16.1 beschreven werkzaamheden blijft de privacy gewaarborgd.

 

16.3 Printz studio kan gegevens van onafhankelijke derden betrekken ter waarborging van de kredietwaardigheid van de wederpartij, resp. aan onafhankelijke derden ter beschikking stellen. Dit houdt ook in de overgave van het incasseren van vorderingen aan incasso-ondernemingen.

 

Artikel 17; Aansprakelijkheid

17.1 De aansprakelijkheid van Printz studio met betrekking tot de verkoop en levering van artikelen is uitdrukkelijk beperkt tot de onder artikel 15 geregelde garantie.

 

17.2 Printz studio is niet aansprakelijk voor eventueel door haar verstrekte (technische) adviezen, druk- en zetfouten in catalogi, door leveranciers of producenten verstrekte technische gegevens en niet voorzienbare en redelijkerwijs niet controleerbare slechte kwaliteit van de producten.

17.3 Printz studio is niet aansprakelijk voor schade die een wederpartij mocht lijden bijgevolg het niet, niet-tijdig of niet-volledig leveren van producten, indien dit het gevolg is van storingen in het bedrijf van Printz studio ten gevolge van overmacht. Onder overmacht wordt onder meer verstaan: ziekte, arbeidsongeschiktheid, extreme weersomstandigheden, oorlog, mobilisatie, onlusten, overstromingen, gesloten scheepvaart en andere stremmingen in het vervoer, stagnatie in, respectievelijk beperking of stopzetting van de leveringen door openbare nutsbedrijven, brand, machinebreuk en andere ongevallen, stakingen, uitsluitingen, optreden van werknemersorganisaties, waardoor levering onmogelijk wordt, maatregelen van overheidswege, niet-levering van producten door derden en andere onvoorziene omstandigheden, welke de normale bedrijfsgang storen en de uitvoering van een overeenkomst vertragen of redelijkerwijs onmogelijk maken. Indien zich een dergelijke omstandigheid mocht voordoen, ontslaat dit Printz studio van een eventueel overeengekomen termijn of van de uitvoeringsplicht, zonder dat de wederpartij uit dien hoofde enig recht of vergoeding van kosten, schaden of interessen kan doen gelden. Ingeval van overmacht zal Printz studio daarvan onverwijld mededeling doen aan de wederpartij.

 

17.4 Wanneer de producent van een gebrekkige zaak aansprakelijk is voor gevolgschade, dan wordt de aansprakelijkheid van Printz studio beperkt tot herstel of vervanging van de zaak, dan wel terugbetaling van de koopprijs.

 

17.5 Voor het overige is iedere aansprakelijkheid van Printz studio beperkt tot het daadwerkelijk betaalde bedrag van de ter zake verzonden factuur.

 

17.6 De in deze Voorwaarden opgenomen beperkingen van de aansprakelijkheid voor directe schade gelden niet indien de schade te wijten is aan opzet of grove schuld van Printz studio of zijn ondergeschikten.

 

Artikel 18; Risico-overgang

18.1 Het risico van verlies of beschadiging van artikelen die onderwerp van de overeenkomst zijn, gaat op de wederpartij over op het moment waarop deze aan de wederpartij juridisch en/of feitelijk worden geleverd en daarmee in de macht van de wederpartij of van een door de wederpartij aan te wijzen derden worden gebracht.

 

Artikel 19; Toepasselijk recht

Op deze Algemene Voorwaarden en alle overeenkomsten waarop deze Algemene Voorwaarden van toepassing kunnen zijn, is bij uitsluiting het Nederlandse Recht van toepassing, inclusief het Weens Koopverdrag (Convention on the International Sale of Goods 1980).

 

KVK: 66250005 

E-mailen
Map